O VIATA CU SENS


10557316_481595531943913_7632934292016296932_n

” Este suficient un suras al vietii pentru ca totul sa capete sens…”

 Constantin Noica

…dar tu trebuie sa creezi acel suras. Cred din suflet ca noi avem aceasta abilitate de a ne creea propria viata, in acord cu sufletul nostru. Dar e de datoria noastra sa facem asta, sa nu o lasam creata de altii.

Imi spunea o prietena ca eu in vesnica cautare dupa sensul vietii, pierd din vedere prezentul si nu ma bucur de ce am in jurul meu. Intru totul de acord! Dar ce faci cand nu esti multumita deloc de prezentul pe care il traiesti? Cand iti e egal daca maine te mai trezesti sau nu? Cand pui capul pe perna si vrei sa te intrebi care din activitatile facute in decursul zilei de azi ti-au bucurat sufletul? Si raspunzi „Las-o balta!” si inchizi ochii in speranta ca te va lua somnul cat mai repede?!

Atunci consider ca e momentul sa iti regandesti felul in care iti traiesti viata.

Eu o viata intreaga am auzit doar „lasa, nu riposta”, „nu te impotrivi”, „mai lasa de la tine”, ” in viata faci 99% ce nu iti place si doar 1% ce iti place”. Poftim?! Atunci imi puneam intrebarea ce rost mai are sa traim? Se dadea in mine o adevarata lupta. Pe de o parte erau valorile mele care imi spuneau sa fac doar ce imi face placere, ce imi bucura sufletul si pe de alta parte erau toti ceilalalti care imi spuneau ca in viata faci doar 1% din ce iti place sa faci cu adevarat. Se bateau cap in cap cu valorile si principiile mele.

Indraznesc sa ma impotrivesc acestui stereotip de a continua sa faci lucruri care nu iti fac placere, care nu sunt pentru tine si sunt facute doar cu scopul de a aduce niste bani, pe care oricum nu o sa ii apreciezi pentru ca vei simti ca te-ai irosit pe tine ca sa ii obtii.

Cred din suflet ca poti sa iti creezi o viata cu sens, ca poti sa iti rescrii scenariul vietii si sa fii fericit. Eu am inceput sa imi regandesc viata in momentul in care am facut lucruri care imi fac placere, am creat proiecte care imi bucura sufletul si care le pot fi de folos oamenilor din jurul meu si continui sa ma dezvolt acolo unde simt ca am nevoie. Si asta dintr-un motiv foarte simplu…cred ca vom ajunge intr-un moment in care vom da socoteala pentru viata care am trait-o si daca ar fi sa fim intrebati de ce nu am fost fericiti cand am avut toate resursele pentru a face asta, sa nu punem capul in pamant ci sa fim impacati cu viata care am trait-o.

Cliseu sau nu, se poate realiza asta! Se poate sa fii atat de fericit si de prezent in viata ta si sa iti faca placere sa lucrezi la proiectul tau de suflet, doar da-ti voie sa experimentezi aceasta implinire sufleteasca.

Spune-mi intr-un comentariu de ce consideri ca ai nevoie pentru a trai o viata cu sens?

Aici ai articolul in format mp3: O viata cu sens

Te imbratisez,

Nicoleta

Lasă un răspuns