Influenta celorlalti

„Înainte de a te diagnostica singur cu depresie sau stima de sine scazuta, uita-te in jur si asigura-te ca nu esti inconjurat de tampiti! „

Sigmund Freud

Dincolo de umorul lui Freud, vedem un adevar si anume ca oamenii din jur pot avea o influenta extraordinara asupra noastra. Si din pacate nu intotdeauna e una pozitiva.

Daca in orice activitate, plan sau vis pe care il ai, vocea ta interioara si sufletul iti spune ca poti si il si vezi realizat, inseamna ca poti! Nu ai nevoie de nici o convingere din exterior. Eu spun des ca cele mai bune decizii le-am luat cu gura inchisa. Si asa si este. Cele mai marete planuri pentru mine le-am atins in momentul in care am tacut si le-am facut. Iar ceilalti au vazut doar rezultatul final. Pentru ca odata ce tu incepi sa discuti despre planul tau inainte de a incepe sa lucrezi la el, risipesti energia si iti pierzi motivatia.

Iar daca ai nevoie de oameni care sa te sustina in procesul tau, cauta persoane care cred in ceea ce vrei sa faci. Pentru mine este foarte importanta independenta, sa am banii mei, casa mea si sa nu depind de nimeni. Pentru cei din jurul meu, prieteni si familie, erau importante valori ca familia, siguranta, etc. Iar in momentul in care spuneam „imi dau demisia”sau luam orice alta decizie radicala, se producea panica si teroare in jurul meu. Am auzit de atunci incolo de la ” dar ti-ai gasit altceva de lucru?”, „dar ce o sa faci?”, „dar cum o sa te descurci?” pana la ” o sa vezi ca o sa iti para rau ca ai plecat de acolo!”. 

Nu intelegeam de ce oamenii alaturi de care am trait o viata si care afirma sus si tare ca ma cunosc atat de bine nu cred in capacitatile mele de a reusi. Nu credeau asta pentru ca ei aveau alt sistem de valori. Si nu ii puteam judeca pentru asta.

Ei cred ca in locul tau nu ar putea. Si nu pentru ca nu ar avea resursele necesare, dar nu isi doresc asta, nu vor sa ajunga acolo unde vrei tu sa ajungi. Dar asta nu inseamna ca tu nu poti. Daca vocea ta interioara, sufletul si inima ta iti spun ca esti pe drumul cel bun si vizualizezi visul tau, inseamna ca TU POTI!

Cauta persoanele care cred in visul tau si te pot ajuta sa il realizezi si incepe sa iti creezi o viata cu sens!

Pentru ca se poate!

Aici gasesti articolul in format mp3: Influenta celorlalti

Spune-mi intr-un comentariu daca ai simtit si tu ca ceilalti pot avea o influenta negativa asupra ta si cum ai gestionat asta?

Nicoleta

Lasă un răspuns