Spui una, faci alta!

Cum s-ar spune „te-ai sucit!”. Se intampla sa iei o decizie, o comunici celor apropiati tie, dupa care poate ceva/cineva te face sa te razgandesti. Si atunci auzi „dar parca spuneai ca…”, „si cum ramane cu….”, „dar tu ai zis ca….”.Ei bine, esti suficient de matur sa iei propriile decizii in acord cu sufletul tau si asta fara a astepta validarea celorlalti.

Tot timpul luam decizii, de orice fel, dupa care intalnim situatii sau oameni care ne pot face sa ne razgandim sau ne imaginam ajungand acolo unde ne-am propus si ne dam seama ca nu rezoneaza cu noi si trebuie sa ne intoarcem la 180 de grade…atunci ce facem? Mergem pe acelasi drum doar pentru X si Y ne-au validat decizia si sunt in spatele nostru si cand vrem sa ne intoarcem ne spun „a,ah…ai zis ca vrei sa ajungi acolo. De ce te intorci?” Dar tot X si Y cand te vor vedea nefericit/a te vor intreba cu o seninatate in privire ” dar de ce nu te-ai razgandit in decizia luata, daca ai vazut ca esti nefericit/a? Hai nu pe bune!

Si aici nu ne referim la situatii de genul „iubito/iubitule, duc eu gunoiul maine dimineata!” si cand vezi gunoiul la locul lui ii spui „Stii, analizand azi noapte mai in detaliu aceasta hotarare, m-am razgandit pentru ca nu reprezinta o prioritate pentru mine si pentru viitorul meu”. Aici e vorba, cel mai probabil, de lene.

Ne referim la decizii care iti pot influenta viitorul, care conteaza pentru tine si pentru drumul pe care il ai de parcurs. Am avut ocazia sa lucrez intr-o firma unde la inceput mi-a placut ceea ce faceam, eram implinita, castigam suficient, ma intrebau ceilalti daca asta este ceea ce imi doresc, le spuneam un „da” hotarat pentru ca era ceea ce imi doream atunci. Dupa un timp, mi-am dat seama ca nu mai rezonez cu acest job, ca merg la lucru doar pentru a avea un venit si de la zi la zi am inceput sa urasc ceea ce fac. Ei bine, nu vreti sa stiti avalansa care a urmat cand am decis sa imi dau demisia…” dar parca spuneai ca e ceea ce iti doresti”, „dar ai spus ca iti place ce faci”, „pe tine niciun loc de munca nu te multumeste”. Da, atunci am luat o hotarare, am considerat ca in momentul respectiv e ceea ce mi se potriveste, dar asta nu inseamna ca pentru tot restul vietii mele trebuie sa merg pe acel drum, doar de dragul celorlalti.

Iar daca te auzi sfatuindu-i pe ceilalti ca o data ce au ales un drum sa il duca la bun sfarsit, pune-te in locul lor si ai incredere ca au luat cea mai buna decizie pentru ei. Pentru ca poti fi pus si tu in postura de a te razgandi intr-o decizie luata si ai vrea sa gasesti in ceilalti un sprijin, nu un „aha, ti-am zis eu!”

Aveti incredere in oamenii de langa voi si in deciziile pe care le iau, pentru ca asa cum voi luati cele mai bune decizii pentru voi, asa si ei, iau cele mai bune decizii pentru ei.

Iar daca gresesc in drumul lor, e lectia lor de viata, de care probabil aveau nevoie pentru a merge mai departe.

Vi s-a intamplat sa va razganditi in deciziile luate si cum au intampinat ceilalti schimbarea voastra?

Aici ai articolul in format audio: Spui una, faci alta!

Va imbratisez,

Nicoleta

Lasă un răspuns