Job-ul meu sau orice job?!

Mi s-a spus mereu intr-o forma sau alta ca am avut un traseu profesional alambicat. Ce inseamna asta? La fiecare job stateam atat cat simteam ca primesc si pot sa ofer valoare firmei respective. Indiferent daca asta presupunea sa stau cateva saptamani, luni sau chiar ani, depindea de receptivitatea mea fata de firma si viceversa. In momentul in care simteam ca nu pot sa ofer mai mult, sa ma ridic la standardele impuse sau simteam ca nu cresc si nu ma dezvolt profesional, luam hotararea sa plec de acolo. Si trebuie sa recunosc ca am si refuzat multe posturi pentru ca am considerat ca nu mi se potrivesc.  De multe ori sa fii angajat numai de dragul de a fi angajat si a avea un venit, faci mai mult rau decat bine si tie si angajatorului.

Imi spunea cineva ca pe mine niciun job nu ma multumeste, iar daca voi continua sa refuz oportunitati de angajare nu voi avea niciodata un loc de munca. Nu am stiut atunci sa le raspund pe masura, dar nu ei lucreaza in locul meu sau in locul nostru. In momentul in care esti intr-un job care nu iti face placere, nu vei da randament si vei uri si usa pe care intri in firma, iar acest lucru inevitabil se va reflecta in munca pe care o prestezi.

Si eu o buna perioada acceptam joburi, ca sa am un venit si sa fiu si eu angajata, si s-a vazut asta in tot ce faceam. Nu poti sa dai randament facand o activitate care nu iti face placere. Nu are rost sa te minti cu venitul, cu statutul sau cu ideea ca iti va placea pe parcurs. Nu se va intampla asta!

Eu consider ca e in regula sa refuzi job-uri cu care simti ca nu rezonezi si asta fara a te teme ca in felul acesta nu vei mai fi angajat niciodata. Decat doar daca nu iti doresti asta!

Dar daca consideri ca trebuie sa fii angajat si sa treci prin aceasta experienta cu tot ce presupune (a te conforma unor reguli, o alta conduita, oameni noi in jurul tau, activitati care pot ajuta mult la dezvoltarea ta personala si profesionala, s.a.m.d.) vei gasi job-ul pe care ti-l doresti.

Mi s-a intamplat sa imi dau seama dupa cateva fraze schimbate in timpul interviului ca nu e locul de munca pe care mi-l doresc si nu sunt oamenii cu care imi doresc sa petrec mai mult de 80% din zi. Dar au fost si interviuri in care mi-am dat seama dupa cateva momente ca rezonez cu ei, ca imi doresc sa fac parte din echipa lor si dadeam tot ce e mai bun din mine, astfel incat la final sa ne strangem mana bucurosi ca am incheiat o colaborare si ca fac parte din echipa lor.

Din acest motiv, nu incurajez sa acceptati job-uri numai de dragul de a fi acceptate, ci sa fiti constienti de decizia care o luati. Iar daca in sufletul vostru este cea mai mica urma de indoiala ca nu o sa va placa ce faceti si nu o sa va acomodati, nu acceptati pentru ca va faceti mai mult rau decat bine. Inseamna ca locul vostru este in alta parte. Nu va fie teama sa porniti in cautarea lui.

Articolul in format audio aici: Jobul_meu_sau_orice_job

Decizii care va bucura sufletul va doresc! 🙂

Nicoleta

1 Comment

  1. […] Am vorbit de curand despre ce inseamna a accepta un job doar de dragul de a avea un venit si ce influente ar putea avea asta asupra ta. Articolul complet despre acest subiect: click aici […]

Lasă un răspuns