Ce faci cand nu mai stii care e dreptatea ta?

32e32732b2ad0163c26f742bebde2059
Stim cu totii ca ocupatia preferata a romanului este sa dea sfaturi cu privire la viata ta si cum ar trebui sa procedezi (de multe ori contrariu a ceea ce vrei tu sa faci)  si ne confruntam  cu o avalansa de sfaturi care ne inunda sufletul si ne este aproape imposibil sa mai vedem realitatea noastra. Si aici vorbim de o gama foarte larga de aspecte: de la ce job ar trebui sa alegi pana la cum ar trebui sa arate relatia ta, cum ar trebui sa te comporti in familie, s.a.m.d. Iar daca incerci, sau macar te gandesti, sa faci altceva contrar credintelor celorlalti, clar iti lipseste o doaga.

Discutam de curand cu cineva despre admiratia pe care o am pentru persoanele care reusesc sa isi croiasca propriul drum, ca e vorba de cel personal sau profesional, admir persoanele care demonstreaza ca se poate, ca pot sa isi duca la bun sfarsit ce si-au propus. Desigur, nimeni nu spune ca e floare la ureche, dar cu multa munca in spate se poate.

Moment in care persoana cu care discutam imi ridica mingea la fileu spunandu-mi ca „un job este cel mai sigur in ziua de azi!”. Si acum cand va scriu aceste randuri imi creste usor tensiunea, cum de altfel mi-a crescut si atunci, si fara a intra in polemici cu privire la acest subiect am preferat sa ramanem fiecare cu dreptatea ei si sa incheiem discutia. Desigur si ea si eu credeam ca avem dreptate, pentru ca ne raportam strict la experienta noastra de viata. Cum de altfel se intampla cu fiecare din noi cand ne trezim in ipostaza de a „da sfaturi”.  De atunci incolo insa am observat cum de la zi la zi luam adevarul nostru ca fiind exclusiv si incercam sa ii convingem pe ceilalti ca doar calea noastra e cea buna.

Iar cand nu stim ce decizie sa luam, ni se spune sa ne ascultam sufletul.  Si cred in asta! Cred ca ar trebui sa ascultam doar ce ne spune sufletul si vocea noastra interioara. Dar ce ne facem cand vine mama, tata, fratele, sora, prietenii, catelul, etc. si ne prezinta fiecare propria lui parere cu privire la ce ar trebui sa facem si ce decizie sa luam si nu mai auzim ce vrea sa ne transmita vocea interioara? Eu de curand am trecut printr-o experienta de genul acesta in care imi era capul plin de vocile tuturor si nu reuseam sa-mi ascult vocea interioara si sa ma conectez la suflet sa aflu care e cea mai buna decizie pentru mine.

Si am gasit si solutia, inainte de a o lua razna din cauza vocilor din capul meu :D. Iti pui pe hartie ideile. Le scrii!

Probabil vreti sa imi spuneti ca voi nu aveti atatea voci in cap cate am eu si ca aveti o structura clara cat de cat in mintea voastra cu privire la ce vreti sa faceti. Perfect! Am aceeasi solutie pentru voi…le scrieti! De ce? Pentru ca daca intradevar va doriti acele lucruri, o data scrise, vi se vor valida.  Se intampla in momentul in care le scrieti sa va vina alte idei, poate mai potrivite pentru ce va doriti sa faceti.  Eu cred ca in momentul in care scrii, te conectezi la suflet, iar daca in mintea voastra aveti un plan concret a ceea ce va doriti, prin scris se verifica daca si sufletul isi doreste asta pentru voi.

Stiu ca fiecare din noi am fost sau suntem pusi in situatia de a da un sfat, si uneori putem chiar oferi un sfat potrivit pentru celalalt; stiu asta pentru ca asa consideram ca putem fi de folos oamenilor din jurul nostru. Si cum tot romanul spune ca gura lumii nu o poti inchide, inevitabil ni se va sugera mereu intr-o forma sau alta ce ar trebui sa facem.

Luati din tot ce primiti ce va este util, dar asigurati-va ca decizia finala este in acord cu sufletul vostru si este cea pe care voi v-o doriti.

Articolul in format audio: Ce_faci_cand_nu_mai_stii_care_e_dreptatea_ta

Alegeri cu inima va doresc,

Nicoleta

Lasă un răspuns