Devii ceea ce gandesti!

a5042721768e15a5a80150dbbbeb9fff

Mintea noastra are o putere extraordinara. Cele mai multe lucruri care ni se intampla sunt determinate de gandurile noastre. Ai observat cum ne influenteaza starea de spirit si cum ne schimba dispozitia? Acum suntem fericiti sau linistiti, acum apare un gand care ne trimite intr-o stare negativa. Au o influenta majora asupra noastra dar vestea buna este ca tot in puterea noastra sta sa le si schimbam.
Te gandesti ca vei avea succes si gandurile tale vor „lupta” cot la cot cu tine sa iti demonstreze asta; te gandesti ca vei esua, stai linistit ca atunci si gandurile te vor sabota in asa fel incat sa te convingi ca ai dreptate.
Aici intervin si credintele pe care le avem. Actionam intotdeauna condusi de credintele noastre. Credinte si convingeri pe care le-am invatat de-a lungul timpului. Asa cum se spune si in zicala: Nu crezi ceea ce vezi; mai degraba vezi ceea ce crezi deja. Cand ai convingeri pozitive, e foarte, foarte bine, pentru ca te pot ajuta in atingerea obiectivelor tale. Dar cand gandesti negativ si ai credinte daunatoare cu privire la propria persoana, iti sapi groapa (cum se spune) incet dar sigur. Vei vedea ca te trag in jos si te auto-limiteaza.

De unde au aparut aceste convingeri negative?

Din informatii cu privire la tine, pe care le-ai acceptat de la ceilalti, fara a le verifica. De exemplu: ai dorit sa vorbesti in public; le-ai comunicat celorlalti dorinta ta, iar cei apropiati tie, considerand ei ca te cunosc mai bine, ti-au insuflat convingerea ca mai bine sa nu o faci. Poate pentru ca ei stiu ca in copilarie erai un copil timid, sau pentru ca au convingerea ca vorbitul in public nu e pentru ei, si atunci nu e nici pentru tine, s.a.m.d. Si tu nu actionezi pentru ca ei stiu mai bine ce e mai potrivit pentru tine. Fara ca macar sa incerci si sa decizi tu daca e pentru tine sau nu.
Bertrand Russell, filozof englez, a spus: „Cea mai buna dovada ca un lucru poate fi indeplinit este aceea ca altii l-au facut deja”.
Concentreaza-ti gandurile pe ceea ce iti doresti!

Ca adulti, cel mai mult ne temem de esec. Iar asta ne face de multe ori sa renuntam, inainte de a incepe.
Primul pas consta in a elabora un ideal personal clar, pozitiv, care sa te entuziasmeze, sa te inspire si sa fie in concordanta cu imaginea ta despre cea mai buna persoana care ai putea deveni.
Mintea ta iti poate fi cel mai bun prieten sau cel mai mare dusman. Tu alegi in ce directie o trimiti.
Iar pentru asta trebuie sa indepartezi toate credintele negative care te impiedica sa ajungi acolo unde iti doresti.
Apoi trebuie sa ai rabdare cu tine si sa intelegi ca e nevoie de o munca constanta si sustinuta asupra ta, invatand si punand in practica tot ceea ce e nevoie pentru dezvoltarea ta personala. Iar aceasta practica dureaza zile, saptamani, luni sau poate chiar ani. Dar asta te va ajuta sa devii perseverent si hotarat in a obtine ceea ce iti doresti.
Incepe acest proces prin a-ti seta visuri si planuri marete.
Si nu in ultimul rand, vizualizeaza-ti scopurile cat mai clar si intens si fii atent la ce simti atunci cand iti imagineazi ca deja ai ajuns acolo unde iti doresti. Fa acest exercitiu de imaginatie ori de cate ori poti pe parcursul unei zile. Da viata scopurilor tale si te vei apropia incet dar sigur de indeplinirea lor!

Articolul in format audio aici: devii-ceea-ce-gandesti

O zi cu ganduri frumoase iti doresc,

Nicoleta

Lasă un răspuns