Cum sa iti stabilesti un obiectiv?

93d278ebf436b4ffb632c95fef72f409

1. Ceea ce fac ma duce mai aproape de obiectivele mele?
Incepe cu intrebarea: Ceea ce fac ma duce mai aproape de obiectivele mele? Daca raspunsul e da, inseamna ca iti folosesti timpul eficient.
2. Noteaza-ti fiecare obiectiv in parte
Se stie ca exista o relatie stransa intre creier si mana, iar in momentul in care iti scrii obiectivele, iti intensifici increderea in tine ca poti ajunge sa le si indeplinesti.
Cum spune si Brian Tracy „Viteza cu care incepi sa-ti atingi scopurile dupa ce le-ai scris este extraordinara. Tocmai operatiunea de a le nota creste de 10 ori probabilitatea ca tu sa le indeplinesti – 1000%”.
3. Ce trebuie sa faci ca scopul tau sa devina realitate?
Incepe o lista cu tot ce ai de facut pentru ca acel obiectiv al tau sa devina realitate. Poate trebuie sa iti schimbi cariera, sau locul de munca. Poate trebuie sa renunti la anumite persoane din viata ta. Sau sa lucrezi mai mult decat o faci in prezent. Sau sa iti dezvolti anumite cunostinte. Cu cat esti dispus sa faci absolut orice trebuie pentru a-ti atinge obiectivele, cu atat arati ca iti doresti din tot sufletul sa il atingi.
4. Ai nevoie de un plan bun pentru atingerea obiectivelor
Scrie care sunt primele lucruri pe care ar trebui sa le faci ca sa iti atingi scopul.
Avand aceasta lista in fata, vei vedea ca de la pas la pas realizat esti tot mai aproape de indeplinirea obiectivelor. Vei observa ca apar noi si noi idei de cum ti-ai putea imbunatati tehnicile de a actiona in directia dorita de tine.
5. Actioneaza
Nu iti zic nimic nou, nu-i asa? Ei bine, dupa ce ti-ai stabilit obiectivul, ai vazut si ce pret trebuie sa platesti pentru a-l vedea devenind realitate, ti-ai stabilit si planul cu ce ai de facut, ramane doar sa…actionezi! Sa te apuci de treaba! Astfel iti demonstrezi si tie ca iti doresti cu adevarat sa iti atingi obiectivul. Si de ce nu, demonstrezi si celorlalti! ­čśë
6. Roma nu a fost construita intr-o singura zi!
Ce inseamna asta? Nici tu nu trebuie sa te dai peste cap sa realizezi ce ti-ai propus de pe o zi pe alta. Secretul este sa incepi in fiecare zi cu pasi mici dar concreti inspre obiectivul tau. Astfel observi si tu un progres de la zi la zi. Nu te opri niciodata!
7. Propune-ti ca nu vei renunta niciodata la obiectivul tau
Asuma-ti ca orice s-ar intampla vei merge mai departe si nu vei renunta. Staruinta ta iti va aduce in cele din urma succesul. Disciplineaza-te sa faci ceva zilnic pentru a te aduce mai aproape de scopul tau. Sa nu treaca o zi fara sa faci ceva pentru telul tau.

„Esti sincer? Incearca acest lucru in fiecare minut,
Orice poti face, orice vis poti visa, incepe-l.
Curajul are geniu, putere si magie in el.
Dedica-te numai, si mintea ta se va incinge.
Incepe, si atunci sarcina ta va fi incheiata. ”

Charles Murray

Care este cel mai important obiectiv al tau?

Articolul in format audio aici: cum-sa-iti-stabilesti-un-obiectiv
Nicoleta

Las─â un r─âspuns