Investeste in relatia ta!

c40b915684e3cbe50953bd00aff6b25d
Se spune ca fericirea depinde intr-o mare masura de calitatea relatiei tale si de timpul investit in ea. Tu cat timp investesti in relatia ta? Asigura-te ca ii arati persoanei iubite ca are parte de timp de calitate alaturi de tine. Sun-o, scrie un e-mail, trimite-i un mesaj cand te gandesti la el/ea, intalneste-te in mod regulat cu el/ea, foloseste timpul impreuna avand discutii interesante care sa ajute la cresterea voastra personala. Acesti mici pasi vor duce la o crestere constanta a relatiei tale.
Filmele si mass-media ne induc ideea ca iubirea se bazeaza pe noroc, iar asta duce la convingeri nerealiste cu privire la relatia noastra. Implicarea intr-o relatie tine de disponibilitatea de a face din ea o prioritate si a o pune in topul preocuparilor noastre de zi cu zi.
O relatie sanatoasa incepe prin a avea la baza o multumire de sine si o implinire personala. Inainte de a forma un cuplu e necesar sa te asiguri ca esti implinit si multumit cu tine si ca nu astepti ca celalalt sa te faca sa te simti complet.
Comunicarea nu se opreste sau nu ar trebui sa se opreasca niciodata. Nu presupune ca celalalt te cunoaste foarte bine si ar trebui sa stie la ce te gandesti dupa atata timp petrecut impreuna. Conflictele pot aparea tot timpul, dar e important sa ne dam silinta sa intelegem si punctul de vedere al partenerului. Iar acolo unde se poate, cred ca e putin loc si de compromisuri. Un fragment dintr-o discutie interesanta despre cuplu: „Daca pentru mine e tot una ca un lucru sa fie alb sau negru, iar partenerul meu il vrea neaparat negru, de ce sa insist sa il facem alb? Doar de dragul discutiilor in contradictoriu? ” Este esential ca in anumite momente ambii parteneri sa lase de la ei. Suntem indivizi diferiti cu personalitati diferite si e normal sa apara diferente de pareri si opinii.
O relatie fericita porneste de la incercarea fiecaruia de a-l face fericit pe celalalt. Cand ai facut ultima data asta? Exprimati-va aprecierea cat mai des in cuplu. Laudati-va partenerul/partenera cat de des puteti. Si nu iti compara relatia ta cu alte relatii. Fiecare e diferita, iar mass-media si reletele de socializare pun adesea relatiile intr-o lumina mai buna decat sunt in realitate.
Iar atunci cand simti ca e loc de o schimbare in relatia ta, nu mai sta pe ganduri. Fa tot posibilul sa aduci imbunatatiri constante relatiei. Daca stii care sunt pasi pe care trebuie sa ii faci pentru o schimbare in bine, nu mai sta pe ganduri! Actioneaza incepand de acum, pentru ca asa vei ajunge sa ai relatia pe care o visezi.

„Dragostea la prima vedere este usor de inteles; ce mi se pare cu adevarat miraculos este ca pot exista doi oameni care sa aiba toata viata grija unul de altul! ”
Amy Bloom

Articolul in format audio aici: investeste-in-relatia-ta

Nicoleta

Lasă un răspuns