20 de idei pentru atingerea obiectivelor

21d82a6ad8b534fc58448033d6ab34de
Am aflat de curand de la Brian Tracy o metoda care te poate ajuta sa iti atingi mai repede obiectivele si sa ajungi acolo unde iti doresti.
De ce ai nevoie?
– o agenda cu spirala;
– o ora in plus dimineata acordata tie;
– si eu ma mai ajut de o CAFEA buna.
Ce ai de facut?
In fiecare dimineata iti acorzi o ora pentru a citi informatii legate de domeniul tau de activitate, subliniind si luand notite. Asa reusesti sa te mentii in varf in meseria ta.
Dupa aceasta lectura zilnica, acorda-ti cateva minute si rescrie-ti obiectivele principale la timpul prezent, exact ca si cum ar exista deja. Cu cat iti doresti mai mult un obiectiv cu atat se concretizeaza mai repede.
Cei mai multi dintre noi dau vina pe factorii externi atunci cand esueaza in indeplinirea obiectivelor. Dar cele mai multe dintre motivele pentru care nu reusesti sau pentru care nu avansezi au legatura cu lipsa de abilitati, resurse sau calitati personale.
Tracy ne recomanda metoda „celor 20 de idei”. In traducere libera, cand nu ai nicio idee, sa faci rost de 20 ­čśÇ
In partea de sus a paginii, scrie-ti problema actuala sau obiectivul pe care ti l-ai propus.
Apoi notezi cel putin 20 de raspunsuri diferite la aceasta intrebare. Forteaza-te sa scrii 20 de lucruri distincte. Daca gasesti, poti scrie mai mult de 20, dar minimul este de 20. Important e sa gasesti 20 de moduri diferite. De exemplu, poti scrie exact opusul unuia dintre raspunsurile tale anterioare. Poti da si raspunsuri ridicole. De exemplu, poti sa scrii „sa muncesc mai mult la servici”. Iar urmatorul raspuns poate fi contrar primului „sa munesc mai putin la servici”.
Daca vei gasi 20 de moduri de a-ti atinge obiectivul major chiar de dimineata inainte de a incepe programul, vei descoperi ca vei fi creativ toata ziua.
Singura regula pentru ca aceasta metoda sa functioneze este sa o aplici regulat in viata ta.

In incheiere, gandeste-te la cel mai important tel al tau si intreaba-te: „De ce nu mi l-am atins deja? „

Articolul in format audio aici: 20-idei-pentru-atingerea-obiectivelor
Cu bine,

Nicoleta

Las─â un r─âspuns