Tu cum privesti viitorul?

3bf6edcd443877d00ac5c268b7d8f626
Bine te-am regasit,

Se intampla de multe ori sa simtim ca ne fuge pamantul de sub picioare si nu mai avem incredere in noi sa facem nici macar un pas, oricat de mic ar fi. Cu totii avem astfel de momente.
Ce e important sa faci e sa analizezi in detaliu esecul prin care ai trecut, sa afli ce poti invata din asta si sa iti propui sa mergi mai departe si sa iti revii, orice s-ar intampla. Care este cea mai importanta lectie pe care o poti invata de aici?
Daca esti in situatia in care iti e frica sa actionezi de teama unui posibil esec, analizeaza cu atentie care sunt cele mai groaznice lucruri care s-ar putea intampla in urmatoarele luni. Cum le-ai putea evita sau macar minimiza efectele lor negative.
Gandeste-te asa: acest esec te poate ajuta sa iti dezvolti creativitatea in incercarea de a identifica si descoperi noi modalitati prin care poti actiona pe viitor.
Si sa ai tot timpul in minte si in suflet obiectivele cele mai importante pentru tine. Daca aceste obiective sunt in acord cu sufletul tau, trebuie sa te motiveze sa treci peste orice pentru a le obtine.
Fiecare dintre noi avem suisuri si coborasuri constante.
Brian Tracy ne recomanda sa ne privim viata ca pe o curba in forma de „S”, avand trei etape. In prima etapa te zbati si muncesti mult si incerci sa iti dai seama ce ar trebui sa faci ca sa reusesti in ce ti-ai propus. In cea dea doua etapa cresti si te dezvolti foarte mult, obtinand rezultate foarte bune. Iar etapa a treia, e posibil sa urmeze un declin, moment in care iti poate fi mai greu sa obtii aceleasi rezultate ca in etapa a doua.
Tu in ce etapa te afli in prezent?

Ce poti face pentru a ajunge sau a te reintoarce in etapa de crestere si dezvoltare?

Si nu in ultimul rand intreaba-te ce ai putea face diferit in procesul tau de dezvoltare personala?

Articolul in format audio aici: tu-cum-privesti-viitorul

Numai bine,

Nicoleta

Lasă un răspuns