Aspecte ale vietii

De aceasta data vreau sa iti prezint un concept care te va ajuta sa capeti o perspectiva mai larga asupra vietii tale. Este realizat de Annie Lionnet si il consider una dintre cele mai bune metode de evaluare a propriei vieti.
Acesta cuprinde 7 aspecte importante din viata fiecaruia dintre noi si ar trebui sa le acordam acelasi interes.
I. Increderea si imaginea de sine
Aici parerea mea o stiti. Consider ca este una dintre cele mai importante lucruri din viata noastra. In aceasta etapa daca ar trebui sa spui cateva cuvinte despre tine, cum te-ai descrie? Ce cuvinte ai folosi? Ce fel de impresie crezi ca lasi? Cum te simti in compania celorlalti?
Sanatatea
Esti o persoana activa? Si nu pe facebook. ­čśŤ Faci suficient sport? Mananci sanatos? Te ocupi de sanatatea ta?
Familie si prieteni
Care e relatia ta cu parintii? Dar cu partenerul/partenera ta? Dar cu copilul/copiii tai? Obisnuiesti sa socializezi? Iesi suficient de des si cu grupul tau de prieteni?
Bani
Traiesti pe masura veniturilor sau le depasesti? Cat de prosper te consideri? Ai datorii? Cum intentionezi sa depasesti acest prag?
Cariera
Iti place ceea ce faci? Consideri ca esti platit suficient? Esti multumit de nivelul tau de reusita? Care sunt obiectivele si visurile tale pe care ti le doresti extrem de mult sa le realizezi?
Dezvoltare personala si spirituala
Esti dispus sa scoti tot ce e mai bun din tine? Ti-ai gasit menirea/vocatia sau proiectul sufletului tau – asa cum imi place mie sa il denumesc? Esti constient de toate binecuvantarile de care ai parte?
Iubire
Exista probleme recurente in relatia ta? Dorintele si valorile tale se potrivesc cu cele ale partenerului/partenerei tale?

Imagineaza-ti acest exercitiu ca pe o busola care te ghideaza in viata si fii deplin cinstit cu tine atunci cand il completezi. Poate va fi dificil la inceput si te vei descuraja daca vei vedea punctaj mic, dar te rog priveste-l ca pe un stimul pentru a lucra in scopul imbunatatirii acestei parti a vietii tale.

Faptul ca iti analizezi viata te scoate din modul invechit si te deschide spre noi perspective.

Articol in format audio aici: Aspecte ale vietii

O saptamana reusita iti doresc,

Nicoleta

Las─â un r─âspuns